Quick Diet Complete

Prata om allt relaterat till VLCD som inte platser i ett annat forum.

Quick Diet Complete

Inläggav GizmoQuack » 20 september 2012, 16:44

Hej!
Jag och min sambo har nu varit tillsammans i lite mer än 2 år. Detta har ju också inneburit att "förhållande-kilon" har tillkommit. Jag vet inte hur mycket min sambo gått upp men jag har gått upp cirka 14 kg. :?
Vi har vid flera tillfällen försökt att gå ner i vikt men nu bestämde vi oss äntligen att statsa 100%. Blev tipsad av min mamma att dricka shakes, så från och med i Tisdags har vi alltså druckit Quick Diet Complete.

Igår efter min 4e portion (ska dricka 5/dag) kände jag ett enormt illamående som inte ville försvinna. När jag väl försökte dricka min 5e på kvällen vid 18 tiden...kom allting upp igen. :( Mindre trevligt... Efteråt kände jag mig helt tömd på all in energi, och illamåendet fanns fortfarande kvar.
Eftersom jag nu var inställd på att inte misslyckas med denna dieten så tog jag inget att äta. Tog enbart ett stort glas vatten och gick och la mig.
Imorse när jag vaknade var illamåendet kvar och jag klarade inte av att äta någon på morgonen. Åkte till jobbet och kände mig totalt utmattad. Det tog inte lång tid innan jag satt i bilen påväg hem igen. Fann inte orken att jobba.

Idag har jag alltså inte intagit någon portion Quick Diet Complete överhuvudtaget, varje gång jag tänker på det vill jag bara spy :? Jag är inte ens sugen på mat....men för att jag måste äta något lyckades jag få i mig 2 kokta ägg (ska tygligen bara innehålla 75 kcal/ägg). Det summerades alltså upp till drygt en portion Quick Diet Complete, vilket är 155 kcal/portion.

Min fråga är alltså, är det någon annan som känner samma sak i kroppen som jag? En liten del av mig vill ge upp, men jag känner att gör jag det kommer jag bli så ledsen att jag kommer låter min kropp förfalla mer än någonsin.

Jag har väldigt ont i knän och höfter, förmodar att det hänger ihop med min viktuppgång. Klarar alltså inte av att träna längre, gör ont att bara gå upp för trappor och gå längre sträckor. :(

Jag behöver hjälp och stöd från andra som går igenom eller har gått igenom samma sak. Någon att berätta sanningen för mig! Min sambo är så snäll och en ännu större gottegris än jag, så ger jag upp....kommer inte han heller fortsätta. Han säger redan nu att jag inte ska gå på denna dieten. Men jag vill gå ner i vikt NU! Finns det en effektivare metod? HJÄLP!
GizmoQuack
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 20 september 2012, 16:23

Re: Quick Diet Complete

Inläggav Enbrunett » 21 september 2012, 20:31

Hej igen !

Jo jag har också känt samma sak som du men har aldrig verkligen spytt. Men man blir helt orkeslös, det är något man får räkna med. Tyvärr ! Jag har inte prövar det pulver du kör och om du mår sådär så skulle jag rekommendera dig till att pröva ett annat omgående ! Det gäller att hitta det som passar än själv. Tillexempel passar inte naturdiet och nutrilett mig. Då mår jag som du beskriver ! Men något som gjorde att jag mådde dåligt mer var att det blev för mycket vätska. Är du inte van vid det så drick inte så mycket utöver pulvren. Jag menar jag höll mig på 1-1,5 l vatten. Ett annat tips är de varma sopporna som finna i pulver varianter. Det lugnar magen en aning! :)
Hoppas du hittat något som passar dig och lycka till!
Du får gärna höra av dig om du behöver mer råd och stöd ! :)
Ge inte upp! :)
Enbrunett
 
Inlägg: 5
Blev medlem: 21 september 2012, 16:34

Re: Quick Diet Complete

Inläggav GizmoQuack » 21 september 2012, 22:55

Hej EnBrunett!
Tack för att du skrev. Vilket märke är det du använder? De varma sopporna, vart kan jag köpa dom?
Jag har ändrat min kost lite, försöka dricka minst en shake om dagen men har börjat äta kalorisnål mat och väger maten så den inte överskrider portionerna från QDC och den totala kalori intagningen/dag.
Jag är inte alls van vid att dricka så mycket, det var väldigt jobbigt i början men nu, dag4, har jag börjat vänja mig. Drygt att behöva gå på toa varannan timme men det är väl ett bra tecken :P

Det jag är rädd för är att nu när jag börjat äta mat igen så kommer jag inte kunna stoppa mig själv. Du anar inte hur mycket jag åt innan....kan liksom inte sluta när jag väl börjat. Har inte haft lika mycket motivation innan som jag har nu men....rädslan finns kvar. Har en tendens att ge upp på saker om det börjar bli för svårt, hittar ursäkter och ljuger för att slippa erkänna att jag inte klarade av pressen. Detta har präglat hela mitt liv och jag är rädd för att om jag misslyckas med detta....kommer jag bara låta allt förfalla och kommer förlora den lilla självrespekt jag har kvar. Jag vill bara stoppa min viktuppgång innan den blir så stor att jag hamnar som mina släktingar. Det började på samma sätt för dom...nu har nästa alla diabetes, hjärtproblem, depressioner etc. Kommit in i en ond cirkel som dom inte verkar kunna ta sig ur.
This is now or never!
GizmoQuack
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 20 september 2012, 16:23

Re: Quick Diet Complete

Inläggav Timmy » 25 september 2012, 20:22

Hallå GizmoQuack!

Hur går det med QDC? Jag själv kör på det sedan den 16 september och måste säga att jag nu mår hyffsat bra, första veckan var ett rent h*lv*t* men efter den hade jag lyckats med mitt första mål som var en vecka och vågen visade -5kg samt att jag kom över tröskeln för cravings för både det ena och det andra.

Om jag sammanfattar min mättnadskänsla dom senaste dagarna skulle jag säga att den ligger på 90% av dagen känner jag mig mätt men dock saknar jag mättnadskänslan av fast föda.

Orkeslös var jag dom första 5 dagarna av QDC och ibland huvudvärk men nu börjar kroppen vänja sig ordentligt, jag tror det var dag 4 som jag vaknade rikigt illamåendes och det blev bara värre för varje shake jag tog under dagen så det var tufft att smälla i sig 5 under hela dagen men skam den som ger sig!! Dock har jag den lite märkliga förmågan att välja om jag ska spy eller inte, alltså utan finger eller något i halsen så jag kan bestämma om jag ska ha kvar innehållet i magen eller inte och den dan valde jag att behålla allt ;)

Jag har/hade samma problem som du, sambo, vilket har orsakat många kilon extra men om jag känner mig rätt hade jag nog lyckats skaffa dom ändå. Mina två stora problem är att sambon älskar att laga god mat och jag älskar att äta god mat :roll:

kika gärna in på min blogg thelifeandtimesoftimmy@wordpress.com där jag delar med mig lite om tankar mm under min vardag, självklart är inriktningen på bloggen VLCD :)
Följ mig och mitt försök till VLCD på thelifeandtimesoftimmy.wordpress.com
Timmy
 
Inlägg: 41
Blev medlem: 25 september 2012, 19:49

Re: Quick Diet Complete

Inläggav GizmoQuack » 25 september 2012, 21:04

Hej Timmy!

Jag har dessvärre övergått till VLCD med fast föda. Väger allt jag äter och ser till att jag inte överskrider 800 kcal/dag. Det funkar och är lättare för mig än vad shakesen var. Jag mår inte illa längre och vågen är på minussidan iaf. Efter 7 dagar har jag gått ner 3,5 kg. Bättre än ingenting iaf. Min motavation har inte gett vika utan bara ändrat riktning. Min sambo dricker fortfarande någon shake/dag men jag känner att bara tanken av en gör att jag vill spy. :( Jag går ju ner iaf, kanske tar lite längre tid och får nog inte i mig alla näringsämnen jag behöver (försöker iaf) men jag går iaf ner och inte upp :D

Jag är nog boven i dramat hemma, det är jag som älskar att laga mat och baka och min sambo med ett hjärta av guld som älskar allt jag gör. Det var via maten jag vann hans hjärta :P

Ska ta en titt på din blogg!

Många lyckoönskningar och motivation!
GizmoQuack
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 20 september 2012, 16:23

Re: Quick Diet Complete

Inläggav Linda111 » 26 september 2012, 12:05

Hej GizmoQuack

Enormt duktigt att gå ner så mycket på mat och inte "soppa". Jag ska köra 2 veckor med Naturdiet den 1:a oktober och illamående är något som jag är orolig för. Har lätt för att bli illamående när jag är hungrig eller har gått på andra dieter men då har oftast ännu mer vatten hjälpt :?
Linda111
 
Inlägg: 21
Blev medlem: 26 september 2012, 11:18

Re: Quick Diet Complete

Inläggav Timmy » 26 september 2012, 16:07

@GizmoQuack

Dessvärre tycker jag inte det är att ha gått över till fast föda, i grunden är VLCD just VLCD oavsett vad man äter iaf vad jag tror. Den enda "regeln" jag kan hitta är att man håller sig under 800kcal per dag och sedan vad man äter och dricker är upp till var och en.

Jag fick idag hem boken ´bara 100 kalorier´ med många recept som ser riktigt fina ut som jag ska bläddra i på riktigt när jag väl sätter igång med riktig mat. Det kanske är en bok du redan har?

Eller hur ser en dag ut för dig när det kommer till mat? har du några fina recept att dela med dig utav?

Själv känner jag stor rädsla inför att jag börjar med riktig mat då jag tror att jag kommer proppa i mig för stora portioner god mat.

Vägen till mannens hjärta går genom magen? det kan jag inte alls förneka, min kärlek till maten är stor :)

Lycka till och må du inte ge upp, -3,5kg på en vecka är bra kämpat!
Följ mig och mitt försök till VLCD på thelifeandtimesoftimmy.wordpress.com
Timmy
 
Inlägg: 41
Blev medlem: 25 september 2012, 19:49

Re: Quick Diet Complete

Inläggav GizmoQuack » 27 september 2012, 20:38

Hej Linda111!

Illamående är tyvärr något du kan räkna med. Huvudvärk, utmattning och illamående är någon som kommer på köpet av en drastiskt ändrad kost. Om vatten hjälper är det bara bra. Jag är inte så van vid att dricka annat än mjölk och kaffe. Men kände en enorm skilland i kroppen när jag började dricka mer.
Folk säger att den jobbiga perioden är första veckan, så klarar man uthärda den veckan så går resten av tiden lättare. Jag klarade inte av det då inget ville stanna kvar i min mage så jag var helt enkelt "tvungen" att övergå till fast föda. Dock fortfarande VLCD.
Det är snart du ska börja, stort lycka till! Hör av dig om du behöver stöd! Massor med lyckoönskningar och motivation!

Hej Timmy!

Ja jag håller mig alltid under 800 kcal/dag. Lagar jag en middag på kvällen så ser jag till att inte äta så många mellanmål. Lagar man kött stiger ju kalorimängden :/ Kött som är så förbaskat gott :)

Den boken har jag inte, du får testa några recept och berätta om det är någon bok värd att köpa :D Det är någon tjusning med kokböcker!

En typisk dag för mig är:
Frukost - 1 vispat och stekt ägg med kryddor (blir som en kryddig pannkaka). Tillbehör blir en halv tomat med finhackad rödlök och en msk keso. Alt. en rågbrödsskiva(danska Skovman innehåller bara 90 kcal/skiva) med skrapat smör, kalkon och någon grönsak.
Mellanmål - Om jag inte skippar den blir det 1/2 avokado el. 1/3 gurka med aromat.
Lunch - Tonfisk med någon grönsaksröra/ sallad
Mellanmål - Som tidigare, någon bit grönsak om jag inte skippar den.
Middag - Mycket wokad mat då min sambo är från asien och jag älskar spicy mat. Ex. kycklingfilé med champ, paprika, chili, sparris, vitlök mm.

Förbereder min mat under kommande dag så jag väger och räknar allt jag anväder så det inte överskrider 800 kcal/dag. Matvågen har blivit min nya lekkamrat :P

Att börja med vanlig mat igen kommer bli svårt då vi gärna lever ett flott liv. Mycket uteliv och går ofta ut och äter med kollegorna på jobbet. Hoppas på att med prestationen från dieten så kan jag klara att säga nej till några frestelser. Förstå hur jobbigt det är att bli av med den förbaskade pizzan och ölen. Känslan av att ha lyckats med något som varit ett problem för mig hela mitt liv. Bara framtiden kan utvisa min nyfunna självdisciplin :D

Haha i alla fall vägen till min sambos mage var min kycklinggryta, kallops och kladdkaka.

Vägrar ge upp! Hur går det för dig?
GizmoQuack
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 20 september 2012, 16:23

Re: Quick Diet Complete

Inläggav Timmy » 27 september 2012, 21:15

När jag hör den menyn låter det inte som några problem att hålla sig till :D
Jag tänker mycket på mat men det jag tänker på ang mat är hur jag ska lägga upp det när jag väl börjar, det är en konstant kamp i huvudet som samtidigt är ganska kul. Jag har heller inte än bestämt hur jag ska lägga upp kalorimängden under dagen.
Jag tror kaloriräknandet kan bli en liten kul hobby och såklart kräver det sin våg, får se vid tillfälle om min duger eller om det blir till att köpa en ny.

Boken har jag bläddrat i flera gånger men det kommer förhoppningsvis dröja ett tag innan jag börjar med riktig mat, jag vill ha klarat av helst en månad på pulver men boken ser jag nu som ett måste, riktigt fina och varierande recept i den från frukost till drinkar men jag kommer att hoppa över drinkar och efterrätter p.g.a kolhydraterna men annars kommer jag testa varenda recept.

Jo pizzan vill man inte sluta med, jag råkade promenera förbi en pizzeria idag och vinden låg på åt "fel" håll och det doftade ljuvligt!! MEN jag förbjöd mig själv att ens tänka på att en pizza hade suttit fint så promenaden fortsatte hem till min chakladshake. Jag önksar att jag kommer ha den styrkan hela tiden.

Hur bra det är att nämna godsaker i ett sådant här forum vet jag inte men ska det vara kladdkaka så ska det vara lagom stora chokladbitar i.

"Vägrar ge upp!"
Underbar mening och jag känner likadant, jag vägrar att ge upp!
Motivationen är på topp och jag är mindre sjuk än igår.
Följ mig och mitt försök till VLCD på thelifeandtimesoftimmy.wordpress.com
Timmy
 
Inlägg: 41
Blev medlem: 25 september 2012, 19:49


Återgå till Allmänt om VLCD

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron